top of page

JONGERENDAG BLOG: Bhajan Concert Krishna Edition!

Wie is Sudama? En waarom is hij zo geliefd door Krishna? De tijd dringt, het is niet zeven maar...? Wanneer je jarig bent geef je een... ?

Onze eerste jongerendag van 2018 is een feit! Enerzijds zeer mooie bhajans gezongen door Indroniel Roy met de vertaling door pandit Koedan en anderzijds het zeer gezellig 30 SECONDS spel in kleine teams met prijzen! Voor alle foto's, klik op de link naar de fotopagina!

De dag begon met mooie bhajans van de groep Indrajeet onder leiding van Indroniel. Na een korte welkom door Aarti begon het eerste onderdeel van de dag. Indroniel zong een aantal bhajans (Achyutam Keshavam, Chale Shyam Sundar, Shri Krishna Govinda, Sita ke Ram) waarna pandit Koendan de vertaling en achtergrond van de bhajans vertelde. Tegelijkertijd kon meegezongen worden met de bhajans die op groot scherm gepresenteerd werden. Afsluitend aan het eerste gedeelte bespraken Aarti en Sunjay de bhajans en hoe wij jongeren bhajans beleven in ons dagelijkse leven. Bhajans kunnen je rust geven, maar ook energie. En het hangt er vaak of van af in welke stemming je bent om naar een (bepaalde) bhajan te luisteren. Conclusie: Bhajans zijn een mooie manier om aan god te denken tijdens onze dagelijkse bezigheden.

Na een pauze met een lekker hapje met dank aan onze altijd behulpzame vrijwilligers, begonnen we aan het tweede gedeelte: 30 Seconds. De jongeren werden verdeeld over 5 verschillende groepen. En in grote groepen kregen ze een stapel kaarten om per kaart in 30 seconden zoveel mogelijk woorden en bijbehorende thema gerelateerd aan Krishna te raden. Binnen het groepje met de hoogste score werd de prijs (officiële 30 Seconds spel) verloot. Daarna werd onder alle aanwezige jongeren de kaartjes voor het AHOY Concert van Shreya Ghoshal verloot. Voor de afsluiting hebben we nog een aantal woorden en thema's centraal behandeld om de achtergrond te bespreken. Wist je bijvoorbeeld dat er een verband is tussen Bali uit de Ramayana en Shri Krishna's einde op aarde?

De dag eindigden we met een dankwoord aan alle aanwezige jongeren die de dag tot een succes gebracht hebben en onze sponsoren van de dag (Wirin Juwelier, The Starsline, FastPrint en Akash Catering!).

Wil je de foto's bekijken, zie de link naar de foto pagina!

bottom of page