© 2018 Radha Krishna Mandir Amsterdam

Stichting Shri Sanatan Dharm Amsterdam

Radha Krishna Mandir

Saaftingestraat 310

1069 BW Amsterdam-Osdorp

Telefoonnummer: 020 – 667 36 68

E mail: info@radhakrishnamandir.nl

  • Facebook Social Icon

Namen van Shiva

3 Mar 2016

Tijdens de Maha Shivratri wordt er middennacht in de Radha Krishna Mandir de 1001 namen van Shiv Bhagwan gereciteerd. Maar wat betekenen deze namen? Hier geven wij een aantal betekenissen:

  1. Ardhanarisvara; in deze vorm zijn Shiva Bagwaan en Parvati Mata één geheel. Ze vormen een half mannelijke en een half vrouwelijke manifestatie.

  2. Aashutosh; deze naam betekent: “Hij die wensen het makkelijkst vervult”. Deze naam werd aan Shiva gegeven doordat van de drie goden Brahma, Vishnu en Shiva, Shiva Bhagwaan het snelst en eenvoudigst tevreden te stellen was. 

  3. Shiva; Hij die altijd puur is. Shiva Bhagwaan heeft een onbeperkt vertrouwen in mijn devoten. Hij gelooft in eenvoud en puurheid. 

  4. Satyapaya; Hij die gewijd is aan de waarheid. Zoals hierboven al vermeld is, houdt Shiva Bhagwaan van eerlijkheid, oprechtheid en puurheid. Hij zoekt altijd naar de waarheid en waardeert dit ook in zijn volgelingen.

  5. Sarvesvara; de heerser over alles. Shiva Bhagwaan wordt gezien als de God der Goden (bonus: Mahadev betekent Grootste der Goden), als de God der Goden heerst Shiva Bhagwaan over alles.

Share on Facebook
Please reload

Recente berichten
Please reload

Please reload

Archief
Please reload